Bulgur-cícer šalát

Tento šalát je chutný, sýty a má optimálne pomery živín. Jedna porcia obsahuje až 30 g proteínov a 550 kalórií, čo zodpovedá plnohodnotnému obedu alebo večeri.
Ingrediencie (2 porcie)
Bulgur 100 g (surový stav)
Tuniak v prírodnom náleve 100 g
Olivy 100 g, Cícer 200 g (bez nálevu)
Vajce na tvrdo 2x, Parmezán 30 g
Čerstvý špenát
Olivový olej 15 ml
Bulgur si pripravíme nasledovne: surový bulgur nasypeme do misky, posolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 2:1 (napr. na 100 g bulguru potrebujeme asi 200 ml vody). Prikryjeme a necháme ho pracovať.
Medzičasom si pripravíme ostatné inngrediencie. K pripravenému bulguru priemiešavame olivy, nasekané vajíčka, tuniaka, parmezán, čerstvý špenát a nakoniec olivový olej.
Porciu môžeme ozdobiť sušenou paradajkou.