Zjedlo sa a máme ho chuť spraviť si hneď znova ... 

Ingrediencie (2 porcie)

130g surová ryža Arborio (vhodná na prípravu rizota, ale môže byť aj iná) 

400g brokolica 

šalotka

olivový olej

bujón bez glutamanu / vývar 300ml

30 g parmezán 

100 g smotanový syr (napr. Palouček / Lučina)

mleté korenie, soľ, cesnak (podľa chuti)

Na oleji orestujeme nakrájanúu šalotku a nadrobno nakrájanú surovú brokolicu. Ryžu premyjeme a pridáme k šalotke a brokolici. Podlejeme vývarom alebo bujónom. Voda sa bude postupne odparovať, kým sa neuvarí ryža, a preto rizoto radšej sledujte, aby ste mohli vodu prípadne dolievať a dosiahli požadovanú hustotu. Keď je ryža uvarená a zmes zhustne, pridáme smotanový syr a parmezán. Nakoniec dochuíme mletým korením, bylinkami - podľa fantázie a chute.