Zapekaná tekvica s mletým mäsom
Jednoduché nízkosacharidové jedlo vhodné na obed aldebo večeru!
Ingrediencie (4 porcie):
300 g tekvica maslová
300 g zemiaky
500 g mleté mäso morčacie/hovädzie
2 vajcia
200 ml smotana na varenie
150 g mozarella strúhaná
paradajky v konzerve
soľ, bylinky, mleté korenie, cesnak
Surovú tekvicu a zemiaky postrúhame a ochutíme soľou a korením. Pripravíme si mleté mäso, ktoré ochutíme cesnakom, korením, bylinkami. Môžeme do neho zamiešať aj surové vajíčko. V ďalšej miske si pripravíme zálievku zo smotany na varenie a vajíčka. Na vrstvenie jednotlivých vrstiev môžeme použiť aj konzervu paradajok.
Pripravíme si zapekaciu misu a vrstvíme nasledovne: na spodok poukladáme postrúhané zemiaky s tekvicou, následne navrstvíme mäso, paradajky, strúhaný syr a opať tekvicu so zemiakmi. Vrstvíme, kým máme čo. :) Nakoniec použijeme smotanu s vajíčkom ako zálievku, ktorú rozlejeme do zapekacej misy na zapekacú zmes. Takto pripravené jedlo dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 45 minút.
Servírovať môžeme napríklad s lyžicou kyslej smotany.