Mrková omáčka s morčacím mäsom
Tento recept je úžasná náhrada sviečkovej na smotane!
Ide samozrejme o menej kalorickú verziu, ale ja za najväščiu výhodu považujem rýchlosť prípravy.
Pripravíme si nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg morčacie prsia
- 1 kg mrkva
- 250g kyslá smotana 12-14%
- cibuľa
- korenie na divinu
- soľ
- olej (repkový)
Postup:
Mäso si v celku nakoreníme a osolíme.
Cibuľu opečieme na olei a pridáme k nej mäso, ktoré opražíme z každej strany. Podlejeme vývarom alebo vodou a pridáme nakrájanú mrkvu a korenie na divinu (ja dávam asi 1,5 čajovej lyžičky). Všetko spolu varíme, kým nie je uvarené mäso aj mrkva. Následne z vývaru vyberieme mäso a mrkvu zmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme balenie kyslej smotany a opäť zmixujeme.
Podávame s cestovinou.