Tento recept je úžasná náhrada sviečkovej na smotane!

Ide samozrejme o menej kalorickú verziu, ale ja za najväščiu výhodu považujem rýchlosť prípravy. 

Pripravíme si nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg morčacie prsia / 1kg hovädzie stehno
  • 1 kg mrkva
  • 250g kyslá smotana 12-14%
  • cibuľa
  • korenie na divinu
  • soľ
  • olej (repkový)

Postup:

Mäso si v celku nakoreníme a osolíme.

Cibuľu opečieme na oleji a pridáme k nej mäso, ktoré opražíme z každej strany. Podlejeme vývarom alebo vodou a pridáme nakrájanú mrkvu a korenie na divinu (ja dávam asi 2 čaj lyžičky). Všetko spolu varíme, kým nie je uvarené mäso aj mrkva. Následne z vývaru vyberieme mäso a mrkvu zmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme balenie kyslej smotany a opäť zmixujeme. 

Podávame s cestovinou.