🍝 Cestoviny s tekvicou, paradajkami a tofu

Chutný a výživný obed plný farieb a bielkovín.


📝 Ingrediencie (3 porcie)

  • 🧊 180 g údeného tofu na kocky

  • 🍅 1 konzerva drvených paradajok (cca 400 g)

  • 🎃 ½ maslovej tekvice (cca 400 g)

  • 🧀 125 g mozzarelly light (nahrubo nastrúhanej)

  • 🧅 1 malá cibuľa

  • 🥛 100 ml smotany na varenie (12 %)

  • 🍝 200 g cestovín (suchý stav)

  • 🧂 soľ, korenie, bylinky podľa chuti


🔪 Postup

  1. Maslovú tekvicu uvaríme alebo upečieme, následne nakrájame na malé kúsky alebo nastrúhame.

  2. Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatista.

  3. Pridáme tekvicu, drvené paradajky a strúhané tofu, premiešame a necháme chvíľu spolu dusiť.

  4. Zmes zalejeme smotanou, dochutíme soľou, korením a obľúbenými bylinkami.

  5. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu, scedíme.

  6. Cestoviny zmiešame so zeleninovo-tofu omáčkou, navrch posypeme mozzarellou light.


📊 Nutričné hodnoty (na 1 porciu z 3)

Výživové hodnoty Celý recept Na 1 porciu
Energia 1 620 kcal 540 kcal
Bielkoviny 84 g 28 g
Tuky 54 g 18 g
Sacharidy 165 g 55 g
Vláknina ~20 g ~7 g
Žiadna položka