Úžasne chutná polievka, ktorú obľubujeme najmä v našich jesenných receptoch. 

Ingrediencie (3 porcie)

500 g zemiakov

250 g bryndze

200 ml smotana na varenie (10-12%)

1 čl mletá červená paprika (sladká)

chilli (voliteľné)

soľ

                                             

Postup

Zemiaky nakrájame na malé kocky a varíme v malom množstve osolenej vody, kým nebudú úplne mäkké.

Vody dáme iba toľko, aby prekryli zemiaky (aby polievka nebola "vodnatá", ale mala plnú bryndzovú chuť).

Medzitým, ako sa varia zemiaky, si vo väčšej miske popučíme vidličkou bryndzu a rozmiešame so smotanou na hladkú zmes. Do tejto zmesi pridáme mletú papriku. Používame sladkú, no ak máte radi pikantné, je možné pridať aj pálivú.

Bryndzovú zmes vylejeme do uvarených zemiakov a všetko spolu zmixujeme na hladký krém.

Do taniera môžeme pridať chilli korenie.

Môžeme servírovať s kúskom pečiva. :)