Stačí pár ingrediencií a chutný obed alebo výborná večera je za pár minút na stole!

Ryžové šaláty patria medzi naše obľúbené! Prečo?

  • majú neskutočne veľa variácií,
  • sú rýchlo pripravené,
  • nutrične plnohodnotné,
  • majú málo kalórií a veľký objem ! (to je naša obľúbená výhoda :) )

Poďme si pripraviť najčastejšie odporúčanú variáciu.

Ryžovo - cviklový šalát

   Potrebujeme (3 porcie) :

  • ryža 100g (surový stav)
  • cvikla varená 500g
  • halloumi syr 250g
  • tuniak (konzerva) vo vlastnej šťave 100g
  • soľ, mleté korenie

Ryžu si uvaríme v osolenej vode. Halloumi syr opekáme na miernom ohni na panvici bez pridania tuku, kým sa na ňom neurobí chrumkavá kôrka . Medzitým nakrájame cviklu. Uvarenú ryžu zmiešame s cviklou, pridáme opečený halloumi syr, pridáme tuniaka (šťavu scedíme) a ochutíme. 

Do taniera pridáme lyžicu olivového oleja.