Ryžový šalát s cviklou
Stačí pár ingrediencií a chutný obed alebo výborná večera je za pár minút na stole!
Ryžové šaláty patria medzi naše obľúbené! Prečo?
- majú neskutočne veľa variácií,
- sú rýchlo pripravené,
- nutrične plnohodnotné,
- majú málo kalórií a veľký objem ! (to je naša obľúbená výhoda :) )
Poďme si pripraviť najčastejšie odporúčanú variáciu.
Ryžovo - cviklový šalát
Potrebujeme (3 porcie) :
- ryža 100g (surový stav)
- cvikla varená 500g
- halloumi syr 250g
- tuniak (konzerva) vo vlastnej šťave 100g
- soľ, mleté korenie
Ryžu si uvaríme v osolenej vode. Halloumi syr opekáme na miernom ohni na panvici bez pridania tuku, kým sa na ňom neurobí chrumkavá kôrka . Medzitým nakrájame cviklu. Uvarenú ryžu zmiešame s cviklou, pridáme opečený halloumi syr, pridáme tuniaka (šťavu scedíme) a ochutíme.
Do taniera pridáme lyžicu olivového oleja.